Hírek

Kedden kezdődik a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

csit2014„A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke" (ApCsel 4,32) – ezzel a mottóval várják a fiatalokat augusztus 12–16. között a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozóra (CSIT) – tájékoztatta szerkesztőségünket Csúcs Mária szervező.

A több mint harmincéves múltra visszatekintő CSIT célja keresztény hitük erősítésében, elmélyítésében segíteni a már hívő fiatalokat, és az Istent keresőket is közösségbe hívni, bátorítani. Olyan programot állítottak össze, amely a 14–30 év közötti korosztályhoz tartozó erdélyi magyar fiatalok lelki épülését segíti, és tartalmas kikapcsolódást is nyújt.

Augusztus 12-én, kedden 16 órától várják a Szent István Kollégiumba a résztvevőket, az ünnepi megnyitó 20 órakor kezdődik. Szerdától péntekig a délelőtti tanítások témája az Istennel és a közösséggel való kapcsolat lesz. A résztvevők az előadásokat korosztályonként csoportokra osztva hallgatják, György Tibor és Szénégető István marosvásárhelyi plébánosok, illetve Steve Thomashefski és Majoros Tibor vezetésével. Naponta lesznek kiscsoportos beszélgetések, tanúságtételek, dicsőítések, emellett kézműves foglalkozásokra, sporttevékenységekre is lehetőség nyílik.

A szerdai szentmisét Tamás József püspök, a találkozót záró szentmisét szombaton Jakubinyi György érsek mutatja be. Augusztus 14-én, csütörtökön a találkozó vendége lesz Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész. Tanúságtételének mindenki részese lehet. Made by God címmel pénteken este tehetségkutató versenyt tartanak, amelyet a Psallite és az Új Remény együttes koncertje követ.

A programmal és a táborral kapcsolatos részletes információk a www.csitinfo.ro honlapon és a CSIT Facebook-oldalán találhatók. A találkozó főszervezője a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Ifjúsági Lelkészsége. Társszervező az Áradat Egyesület, a Katolikus Fiatalok Találkozója Szervezet, a Keresztirány Erdélyi Katolikus Ifjúsági Szolgálat és a Renewal Ministries Szervezet.

 

Videó: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Ifjúsági Lelkészsége

Forrás: Magyar Kurír

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items