Hírek

Zarándokút

medugorjeEgyazon utazás sok ember számára. Egy hét, melyre sokféle ember különféle vágyakkal indul. Vannak, akik beilleszkednek, vannak, akik úgy tűnik, kilógnak a sorból. De csak menet. Hazafelé már mindenkinek van a tarsolyában valami közös: névre, csak neki szóló ajándék. Nem kirándulás ez, hanem zarándokút, mely feltöltődést ad, és közelebb viszi az embert elsősorban önmagához. Aki késztetést érez, csatlakozhat. Medjugorjeba indul zarándoklat – tudatja Keresztes Zoltán plébános, a zarándoklat vezetője.
A lehetőség azoknak szól, akik - függetlenül kortól, felekezeti hovatartozástól - vágynak rá, hogy olyan helyre menjenek, ahol az egyszerűségnek és imának van a helye. A Bosznia-Hercegovina területén lévő Medjugore a Mária-jelenésekről közismert világszerte. Ennek hitelessége ma is vizsgálat alatt van, annak érdekében, hogy az egyház hivatalosan is elismerje. Csodás gyógyulásokra kell bizonyíték, az is be kell igazolódjon, hogy a látnokok tanítása nem ellenkezik az egyház tanításával. A plébános, aki már számos alkalommal járt Medjugorjeban, állítja: nem az a fontos, hogy ott megjelent-e, megjelenik-e Mária, hanem annak hangulata, amint az emberek együtt imádkoznak, amint szembesülnek megtérésekkel, ahogyan meggyónnak, választ kapnak kérdéseikre, közelebb kerülnek Istenhez. Mindenkinek van ott egy csomag, amivel hazatérhet.

Október 21-27. a zarándoklat időszaka, Csíkszeredából is indulnak ugyanekkor, de ha Gyergyó térségéből elegendő jelentkező lesz, még egy járművet indítanak. Egy nap és egy éjszaka tart az utazás, ott pedig van szentmise, szentségimádás. Két hegyre zarándokolnak el a csoportok, a Kereszthegyre, illetve a Jelenések hegyére, majd ellátogatnak egy olyan központba is, ahol szenvedélybetegek keresik a gyógyulás útját.
A részvétel kétszáz euróba kerül, ez fedezi az utazás, a szállás és a félpanziós ellátás költségeit. Aki szeretne részt venni a zarándokúton, szeptember 30-ig kell jelentkezzen és befizesse a Szent István-plébánián az 50 eurós előleget. Amint Keresztes Zoltán elmondta, azok számára, akiknek lehetetlen előteremteni az utazás költségét, egy gyergyószentmiklósi vállalkozó felajánlotta, hogy állja az összeg felét. Összesen tíz személy részesülhet ebből, az igénylőkkel a zarándoklat vezetője beszélget el, ezt követően születik meg a döntés, hogy kit illet meg a támogatás. A nevének említését sem kérő vállalkozó a Szent István egyházközséghez tartozók közül hat személynek, a Szent Miklós plébánia hívei közül négynek ajánlotta e támogatást.
​Balázs Katalin

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items