Hírek

Zene határok nélkül – kulturális csereprogram

143_7446_gyilkosto1Plébániánkon a legfontosabb feladat a plébánia épületének befejezése mellett a lelki építkezés, a közösség építése. A közösség építésének számos módja van, amelyek közül az egyik leghatékonyabb a közös kulturális élet megteremtése. Ennek érdekében idén már több kulturális rendezvényt is szerveztünk, amelyek hozzájárultak a helyi egyházközség fejlődéséhez. A kulturális események folytatásaként egy csereprogramot valósítottunk meg, Zene határok nélkül címmel.

Célunk, hogy egyházösségünk és magyarországi közösségek közötti kapcsolatokat hozzunk létre, közösen kulturális eseményeket hozzunk létre.

Elsőként a gyergyócsomafalvi Bel Canto Kamaraegyüttes turnézott Magyarországon, majd pedig azokat a keszthelyi vendégeket fogadtuk, akik a Salve Regina kórussal részt vettek a Gyilkostó Legendájának színpadra állításában.

A magyarországi turné során 6 települést érintettünk, Budapestet, Keszthelyt, Veszprémet, Győrt, Balatonedericset, Balatonfüredet. Templomokban, szabadtéri színpadon és városháza dísztermében is volt fellépés. A turné egyúttal adománygyűjtő körút is volt, a plébánia épületének befejezésére gyűjtöttünk.

Július végén pedig a Gyilkostó Legendájának bemutatójára készülő magyarországi vendégeket fogadtuk, a keszthelyi Salve Regina kórus tagjait és hozzátartozóikat. A felkészülés alatti napokban közös programokon vettünk részt, majd a hozzátartozókkal együtt megtekintettük a Gyilkostó Legendája produkcióját.

A kulturális cserekapcsolatunk Hargita Megye Tanácsának támogatásával valósult meg.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items