Idősek klubja

idosMár működik ugyan a Caritas Családsegítô program keretén belül Idôsek klubja Gyergyószentmiklóson, de most a Szent István plébánia a Caritas munkatársaival karöltve egy új klubot indított, melybe magányosokat, egyedülállókat, idôseket egyaránt szívesen látnak. A nagy népszerűségnek örvendô kezdeményezés megnyitóját pénteken 12 órától tartották a plébánia közösségi termében, ahol szép számban jelentek meg érdeklôdôk.

Bartos Károly plébános elmondta, hogy bár bennük is megfogalmazódott egy ilyen klub gondolata, az érdem mégis György Ildikó patikust illeti. Ugyanakkor örömét fejezte ki az egyházközség jó hozzáállásáért. Elmondta, szeretnék éreztetni az emberekkel azt, hogy az egyházközségben otthon vannak, és rájuk figyelnek.

A foglalkozások hasonlóak lesznek a Bartalis Kinga pszichológus által irányított, jól működôhöz, hiszen velük egyeztetve, ötleteket ellesve indul az újabb foglalkozás. Váradi-Czáka Gyöngyvér, a Caritas egyik tagja felvázolta a már meglévô idôsek klubjában működô programokat, amelybôl ötleteket meríthetnek a jövôben. Viszont bármilyen más elképzelést is szívesen fogadnak a szervezôk, csoportvezetôk, hiszen ahogy fogalmaztak, az a lényeg, hogy jól érezzék magukat azok, akik ellátogatnak majd ezekre a foglalkozásokra. A szervezôk: György Ildikó, Váradi-Czáka Gyöngyvér, Fehér Mária, Dániel Margitka egyben a csoportvezetôk is.

György Ildikó kifejtette, azért tartja fontosnak e tevékenységet, mert sokan vannak magányosak, egyedül élôk, kiknek nincs, akihez szólni egész nap. Itt lesz rá lehetôség. Ugyanakkor reménykedve néz a jövôbe, hogy ebbôl a kezdeményezésbôl jó dolog fog kikerekedni.

A megnyitó után minden résztvevô lehetôséget kapott a bemutatkozásra és elvárásai, ötletei megfogalmazására. Megbeszélték a következô találkozó idôpontját is.

Napról napra gyarapodik a különbözô klubok, foglalkozások sora, melynek a Szent István plébánia ad otthont. A nyitottságuk, befogadó-készségük példaértékű lehet mindnyájunk számára.

Bajna Gyöngyi
Gyergyói Kisújság

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items