Meghívó

 

misszio_lengyel011_
Nagy öröm számunkra, hogy magyar uniós elnökség után a lengyel elnökség fog következni. A magyar és a lengyel népet történelmünk során számtalan szál kötötte össze. Kiemelkedik ezek közül Szent Hedvig, Szent Kinga, a pálos rend, Boldog Özséb, és a Czestochowai kegyhely. Úgy érezzük, hogy az elnökség átadása kapcsán szép lenne ezt a történelmi kapcsolatot megünnepelni, felmutatni, érte hálát adni.

 

Ezért gondoltunk arra, hogy Magyarországról egy nagy vonatos zarándoklatot szervezünk, amelynek fő célpontjai Krakkó, Czestochowa és Ószandec. A részletes program tervezetét mellékeltük. A zarándoklaton részt fog venni Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, több magyar püspök (az anyaországból és határainkon túlról is), a magyarországi pálos rendtartomány tagjai, több neves közéleti személyiség, valamint kb. félezer zarándok (terveink szerint).

hirdetes2nagy

Ajándékképpen szeretnénk átadni a czestochowai kolostornak egy hála-ajándékot, mely a Kegykápolnában lesz elhelyezve. Ez szép tanújele lehet a lengyel-magyar barátságnak és közös keresztény hitünknek.

Tervünk az is, hogy a kolostorból a Fekete Madonna képének egy hiteles másolatát hozzuk el, amelyet ünnepélyesen a budapesti Szent István Bazilikába viszünk el a zarándoklat zárásaként. Nagy szeretettel hívunk és várunk a zarándoklatra a híveiddel együtt! Paptestvéri szeretettel és imádsággal,

Dr. Székely János

Esztergom-Budapesti segédpüspök

 

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items