Egymásra figyelés mindenek felett

--Mozgalmas, színes plébánia--

Szombattól a Szent István plébánia közösségi terme Szász Ramóna kezdeményezésére újabb klub tevékenységnek ad otthont. Elsősorban a 30-40 év közötti magányosokat, özvegyeket, elváltakat várják, de ez nem kizáró jelleg, szívesen látnak mindenkit, aki szeretne valahova tartozni. Az ötletet Bartos Károly plébános nagyon támogatja, hiszen amint mondta, benne már rég megfogalmazódott egy hasonló klub ötlete, és örül annak, hogy létét nem csak ő látja fontosnak, már- már elengedhetetlennek.

Egy ideje a plébánián már jól működik hasonló klub, ahol az idősebb generáció találhatja meg a heti kikapcsolódásra az alkalmat. Ugyanakkor, a Korai nevelő és fejlesztő program keretében a legkisebbek szakszerű foglalkoztatásának is helyet ad a plébánia. A házasokat sem felejtik el az egyházépítő lelkipásztorok, ugyanis számukra ott van a Házas hétvége.

Vasárnaponként, délelőtt 10-13 óra között képzett pedagógusok 5-8 éves gyermekekkel foglalkoznak, játszanak a plébánia épületében.

- Kell olyan hely, ahol az embert, meghallgatják, még akkor is, ha amúgy vannak barátai, hiszen itt más emberekkel találkozhat. A valahova tartozás nagyon fontos – fogalmazott Szász Ramóna.

Még nincs kikristályosodva a klub tevékenységi köre, Szász Ramóna szerint ez az igényektől is függ majd, ugyanis nem szeretné ráerőltetni a saját elképzeléseit másokra.

Ft. Bartos Károly plébános kifejtette, hogy szerinte az egyházközségük attól lehet jó – minden nehézség ellenére –, ha mindenki érzi, hogy van lehetősége valahova tartozni, a nagyobb megmozdulásokon kívül is.

Az első találkozásra nem látogattak el sokan, pedig már ez nagyon jó hangulatban zajlott.

Nagyhéten elmarad a találkozás, viszont utána szombaton délután öttől- szeretettel várnak mindenkit, aki valami másra, beszélgetésre, új emberek megismerésére, vagy a valahova tartozás felemelő, csodálatos érzésére vágyik.

Bajna Gyöngyi

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items