Napi-útra-való (pray-as-you-go)

Aki volt már lelkigyakorlaton, vagy sikerült elvonulnia a világtól akár csak néhány napra, az tudja, milyen csodálatos dolog, amikor nem ér el hozzánk a világ zaja, amikor elcsitul a külső és belső zaj, és a csöndben meghalljuk Isten szavát.

Mindennapi életünkben is fontos a rendszeres imádság, de mikor tudjuk megteremteni a zsúfolt hétköznapokban azt a zavartalan időt, amikor teljes figyelmünkkel Isten felé fordulhatunk? Sokak számára már így is nagyon korai az ébresztő, este pedig holtfáradtan érnek haza.

Nagy-Britanniában a jezsuiták minden napra összeállítanak egy 10-15 perces elmélkedést, mely a napi olvasmányhoz kapcsolódik. Ezeket a hanganyagokat - a mai kor igényeihez és lehetőségeihez igazodva - mobiltelefonra, vagy bármilyen MP3-lejátszóra letöltve akár utazás közben is hallgathatjuk. Az angol nyelvű imádságok a http://pray-as-you-go.org oldalon találhatók meg a világhálón. Ennek mintájára több országban átvették a kezdeményezést, így mára már spanyol, portugál és lengyel nyelven is elérhetők a napi elmélkedések.

Szeretnénk ezt a hasznos kezdeményezést Napi-útra-való elnevezéssel Magyarországon is elindítani, ezért - egyelőre kísérleti jelleggel - húsvét 2. és 3. hetének elmélkedéseit lefordítottuk, és az imádságokat elérhetővé tettük a világhálón, melyek erről az oldalról hamarosan letölthetők:

http://parbeszed.com/main.php?folderID=2001560&articleID=9896&ctag=articlelist&iid=1

Reményeink szerint tudunk ezzel egy kis segítséget nyújtani a napi imádsághoz!

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items