Gyűjtést szerveztek

András Szabolcs, a Gépgyártó Iskolaközpont tanára, a kanadai Rákóczi Alapítvány gyergyói referense kedden boldogan mesélt lapunknak arról, hogy a Szent István templomban, ft. Bartos Károly plébánosnak köszönhetően, gyűjtést szerveztek az alapítvány által ebéddel támogatott diákoknak. Az alapítvány több éve biztosít napi ebédet nehéz körülmények között élő diákoknak. Az idén tizenöten ebédelhetnek ennek köszönhetően. A kanadai Rákóczi Alapítvány tagjai korábban úgymond felkérést intéztek a város lakóihoz, megfogalmazva azt, hogy szívesen vennék a város lakóinak támogatását. Látni kívánva, hogy a gyergyószentmiklósiakat is érdekli a nehéz körülmények közé sodródók sorsa.

Most, a Szent István templomban történt gyűjtésnek köszönhetően, talán megmozdult valami. Az összegyűlt 408 lejből a tizenöt diák szinte egyheti ebédje biztosított. András Szabolcs ugyanakkor hozzáfűzte, nagyon jól jött a támogatás, ugyanis vannak olyan esetek is, amikor Budapestről a pénz a számlák kifizetése után érkezik, így az esetleges „kieséseket" pótolhatják. Több diák támogatására is lenne lehetőség, ha a helyiek mellé állnának. Az alapítvány által támogatott tizenöt mellett, több hátrányos helyzetben élő diáknak jelenthetne óriási segítséget a napi meleg ebéd.

(Szerk. megj. Az idei Városi Gólyabál bevételének egy részét a Szent István plébániának ajánlották fel a szervezők, 450 lejt. A pénzösszeget a városban tanuló hátrányos helyzetű diákokra fordítják – tudtuk meg Bartos Károly plébánostól.)

Bajna Gyöngyi

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items