Örömteli gyertyagyújtás

A várakozás koszorújának harmadik gyertyáját gyújtották meg ünnepélyes keretek között december 11-én, Örömvasárnap a polgármesteri hivatallal szemközti járdaszigeten. A mostani is népes tömeget mozgatott meg. A városunkban tevékenykedő civil szervezetek közül több vállalt konkrét szerepet. A Hóvirág Néptáncegyüttes, a Szent Miklós Kamaraegyüttes, a Szín-kron csoport, a Vöröskereszt.

Csibi Márti, e rendezvények irányítója köszöntője után, a szép ünnepséget a Szent Miklós plébánia ifjúsági csoportja, a Pacsirtások éneke indította.

Az Örömvasárnap köszöntését Cine Elődtől, a Hóvirág Néptáncegyüttes egyik tagjától hallhattuk. Majd Barabás Hunor (a Szín-kron csoport egyik tagja) Juhász Gyula: A Várta című versét szavalta.

A Szent István plébánia lelkésze, t. Czikó László röviden szólt, azt kívánta, hogy a harmadik vasárnapra fényt hozó angyal az elkövetkező héten mindenkinek a szívébe olyan fényt vigyen, amely átcsillog a szemén, amikor valaki másra ránéz. „Azt kívánom, hogy ez a fény legyen egy olyan találkozás, amiben örömünk telik a másikkal való találkozásban, örülünk a másiknak, örülünk annak, hogy élünk, és hogy általunk mások élhetnek. Akkor hiszem azt, hogy nem azzal kell foglalkoznunk, keressük az okokat, hogy miért vagyunk szomorúak? Ez egyszerűen megszűnik, csak egymásnak örömforrásaivá válunk... Eldönthetjük azt is minden reggel, hogy három emberrel megosztjuk, elmondjuk három örömünket."

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját a Hóvirág Néptáncegyüttes egyik tagja gyújtotta meg, a zenei aláfestést a Kolcsár Árpád vezette, sokat tevékenykedő Szent Miklós Kamaraegyüttes biztosította.

Az egyetemes könyörgéseket követően, az ünnepség befejező akkordjaként Bíró Sándor református lelkipásztor adta áldását, majd a kamaraegyüttes szépen csengő éneke zárta a gyertyagyújtást.

Bajna Gyöngyi

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items