Gáll Tamáskáért

galltamaska

Aprószentek napján, december 28-án este, egy igen szívhez szóló jótékonysági hangversenynek lehettünk szem- és fültanúi a Szent István templomban. Köszönhetően a gyergyócsomafalvi Bel Canto Kamarakórusnak (Csata Levente karnagy vezetésével), a kilyénfalvi származású, Svájcban élő György Leventének, valamint a Kolozsváron élő testvérének, György Róbertnek.

A jótékonysági koncertet a tíz hónapos, halláskárosult Gáll Tamáska műtétjére ajánlották fel. A kisfiúnak egy, a közép- és belsőfülbe beépített elektronikus eszközre lenne szüksége, amelyhez egy külső vevőrendszer kapcsolódik, melyek együttesen biztosítanák a hallását. A műtét minél hamarabbi elvégzésével (másfél éves kora előtt) Tamáska hallás- és a beszédkészsége kialakulhatna. Egy fülre a cochleáris implantátum 20 ezer euróba kerül.

A Kelet Info Media Group egy hónapja karolta fel a család segítésének a mediatizálását, ennek is köszönhetően a pénz egy része már összegyűlt, viszont ez még nem elégséges a műtét elvégzésére.

Bartos Károly plébános a koncert megkezdése előtt köszönetét fejezte ki azoknak, akik a „hívásra” válaszoltak, egyben megköszönve az előadók segítségét. A több mint egyórás koncerten, kórusművek mellett, spirituálék és karácsonyi énekek is felcsendültek.

– A ma esti koncertnek a fő karvezetője egy kisfiú, a kis Tamás. ő hozott minket ide, ő vezényli ezt a koncertet tulajdonképpen, amelynek mindnyájan résztvevői vagyunk – fogalmazott György Róbert, aki a fellépőket, a kórust és a közönséget egy nagy zenekarnak nevezte.

Egy kívánságát is megfogalmazta a jövővel kapcsolatban, mely szerint azt szeretné, ha egy-két év múlva a kis Tamás is hallaná ugyanazt, mint a koncerten részt vevők.

A közösen elénekelt Mennyből az angyal után, a legszentebb imánkat, a Mi atyánkat is elmondtuk a kisfiú gyógyulásáért, illetve a szeretet megmaradásáért.

A szívből jövő énekek hallatán, az újabb összefogás láttán, sokunk lelke megindult. Jó volt látni, hogy bár rengeteg jótékonysági koncertet hagyott maga mögött a decemberi hónapban a medence lakossága, mégsem lankadt lelkesedésük, szándékuk a segítségnyújtásra, empátiájuk.

Akik nem tudtak eljönni, de segíteni szeretnének a kisfiúnak, banki úton is adakozhatnak:

BCR – Titular Gall Gyula

RO12RNCB0155124842480001 – LEI

RO82RNCB0155124842480002 – EUR

RO55RNCB0155124842480003 – USD

Bajna Gyöngyi

Gyergyói Kisújság

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items