Farsangi bálon is közösségünket építettük

IMG 2380A Szent István plébánia 2012. február 17-én 19 órától egy olyan farsangi bált szervezett, amelynek kettős célja volt: egyik részről hála és köszönet volt a plébánián működő és tevékenykedő kórustagoknak, egyháztanácsosoknak és ifiseknek, illetve házastársaiknak; másik oldalról pedig igen fontos szerepe volt a közösségépítésnek . Egymás jobb megismerése, a szórakozás, múlatás, a közös ünneplés lényeges része egy plébániai közösség építésének, mélyítésének.

Istennek hála, az anyagi oldalát egy pályázaton nyertük, mely kifejezetten ilyen jellegű programokat támogat, és e pályázat szerves része volt ez a bál is. Közelebbről a plébánián működő kiscsoportoknak Hálótalálkozót is szervezünk.

IMG 2378

A bál maga igazi farsangi hangulatot teremtett, volt Lénárd koma (bábú), mely a bejáratnál várta az álarcos vagy anélkül érkező vendégeket. Étel, ital, jó zene, mulatozás, játék (éjfél fele mindenki kapott egy kis cetlit, melyre felírhatta a búcsúszövegét Lénárd koma eltemetéséhez). A farsangi bábú temetése, éjfélkor, könnyek között és igen ékesszóló beszédek illetve kurjogtatások között, égetés formájába meg is történt az udvarunkon. Megismerkedtünk olyan emberekkel, akiket csak távolról a szentmiséken láttunk. Beszélgettünk, viccelődtünk és búcsúztattuk a telet, ahogyan nálunk fele illik.

Köszönetünket fejezzük ki a magyar Közigazgatási és Igazságügy Minisztériumnak, és a Wekerle Sándor Alapképző Alapítványnak a támogatásért, továbbá Bartos Károly plébánosnak, Blénesi Mária Magdolna titkárnőnek, Koszti Réka és Maurer Csaba szervezőknek, és mindenkinek, aki besegített.

Adja Isten, hogy épüljön az Ő országa bennünk és közöttünk, és dolgozhassunk továbbra is az Ő dicsőségére és embertársaink javára.

Koszti Réka és Czikó László

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items