Hirdetések

Hirdetések jan 17

  • Holnaptól kezdődik az ökumenikus imahét a kifüggesztett program szerint. Az első ökumenikus istentisztelet a mi templomunkban holnap, hétfőn este 18 órától lesz. A szentbeszédet T. Nagy Endre unitárius lelkész, az imádságot Pr.on. Paul Dumitru ortodox lelkipásztor végzi.
  • A Csutakfalvi búcsú, hétfőn, jan. 18-án de. 11 órakor kezdődik.
  • Lektortalálkozó lesz a Szent Miklós plébánián kedden este a szentmise után.
  • Konferenciát szerveznek XVI. Benedek pápa Caritas in veritate című enciklikájáról, ami az egyház szociális tanításáról szól. A konferencia jan. 28-án, csütörtökön 13 órától lesz a Korona teremben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
  • Jegyeskurzus indul febr. 6-án, szombaton a Szent Miklós plébánián. Kérjük azokat a fiatalokat, akik házasságot szándékoznak kötni a közeljövőben jelentkezzenek a kurzus elvégzésére.
  • A Caritas Vidékfejlesztési részlege állattenyésztési képzést indít február folyamán. Részleteket a hirdetőtáblán lehet olvasni. Ugyancsak a Caritas Vidékfejlesztési ágazata munkatársat keres Gyergyószentmiklósra. Részletek a hirdetőtáblán.

Köszönet:

a Ben-Com-Mixt vállalatnak, aki a plébánia fűtésszerelésébe eddig elvégzett munkát ingyen tette meg, ami kb. 22 000,00 Ron érték.

 

A Caritas Családsegítő Szolgálat programja:

- Január 21-én du. 6 órától előadásra kerül sor Korunk népbetegsége: a stressz címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Az Anyaszentegyház házasságot hirdet:

  • AMARIEI ILIE, szül. Konstancán, az Amariei Petre ortodox és Puskás Ildikó róm. kat. szülők fia házastársul akarja venni KOVÁCS SAROLTÁT, aki szül. Gyergyókilyénfalván, a Kovács Ferenc és Borsos Margit róm. kat. szülők leányát. Hirdetjük másodszor.

  • GYÖRGY BÉLA, szül. Lövétén, a György László és Mihály Erzsébet róm. kat. szülők fia házastársul akarja venni FOGARASI HAJNALKÁT, aki szül. Besztercén és lakik Gyergyószentmiklóson, a néhai Fogarasi József  róm. kat. és Guti Julianna református szülők leányát. Hirdetjük először.

 

Adományok:

A Szent István templom és plébánia építésére

Összesen: 1300 lej

-  6 név nélkül adakozó – 500 lej

- özv. Laczkó Józsefné – a Kossuth utcából – 100 lej

- Elhunyt Pallér Sándor hozzátartozói kínálkodás helyett – 250 lej

- Benedek Ágnes rózsafüzér társulata – plébánia építésére – 200 lej, a teológia fenntartására – 50 lej

- Madaras Józsefné – kínálkodás helyett – 100 lej

- Gál András – a Balcescu utcából – 100 lej

Helyi hírek

„Egységben az erő” címszó alatt tartotta meg a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács a tisztújító küldöttgyűlését 2021. október 1-én Gyergyószentmiklóson a Művelődési Ház Karancsi Sándor teremében. A küldöttgyűlés résztvevői a GYTIT tagszervezetei voltak és a GYTIT által...
Read more...
Vajon milyen képességekkel kell rendelkeznem és mit kell tanulnom ahhoz, hogy boldog felnőtt legyen belőlem? Milyen munkát végeznek szüleim és hogy látom őket? Mit szeretnék elérni az életben? Mi az ami kikapcsol és az én erősségem?...
Read more...
Gyergyói Perpatvar %2021 %b %15
2021. november 22 – december 10. A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács idén második alkalommal szervezte meg a Gyergyói Perpatvar című rendezvényt a gyergyói medencében, amely tulajdonképpen egy vita klub középiskolások számára. A rendezvény egy több...
Read more...
EgyFeszt Pillanatok %2022 %b %17
A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács csapata idén egy Fotópályázattal szállt be az EgyFeszt szervezésébe. A projekt elsődleges célja az volt, hogy fiatal fotósok, függetlenül a technikai felszereltségüktől készítsenek, olyan pillanatképeket a fesztiválról, amelyekből tükröződik annak...
Read more...
A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) kinyitotta kapuit a fiatalok fele, hiszen augusztus 19-21 között egy olyan kommunikációs és csapatépítő hétvégét tartottak, ahol a fiatalok nem csak a kommunikáció fortélyairól tanulhattak, hanem akár a szervezet...
Read more...