Hirdetések

Hirdetések 2018. december 2. – Advent 1. vasárnapja

· Adventi vásár van.
· Holnaptól megkezdődnek a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6.00 órától. Ebben a templomban szombaton nincs roráté szentmise. A roráté szentmisék alkalmával gyónási lehetőség lesz egészen karácsonyig. Kiemeljük, hogy az első héten csütörtökön, majd szerdánként gyermekrorátét végzünk, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket.
· A Szent Miklós egyházközség búcsúja, csütörtökön, dec. 6-án lesz. A búcsús szentmise de. 11.00 órától kezdődik és ünnepélyes körmenettel zárul. Ünnepi szónok: Fazakas Zoltán Márton, premontrei apát. Innen a keresztalja 10 órakor indul.
· Pénteken első péntek, meglátogatjuk a betegeket.
· Felkészítőt tartunk szülők és keresztszülők részére pénteken, dec. 7-én 18.30 órától a plébánián.
· Szombaton, dec. 8-án Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Kötelező ünnep. Az ünnepi szentmise du. 18 órától lesz.
· Szintén szombaton, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a második adventi gyertyát.
· Folytatódik a kézműves foglalkozás szombaton de. 11 órától a plébánián.
· Bíztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben.
· Szeretettek hívjuk a híveket az adventi vasárnapokon este 19:15-től a főtéri parkba adventi gyertyagyújtásra.
· Várjuk olyan gyergyói és környékbeli családok, anyukák jelentkezését a Szent Miklós plébánián, akik decemberben, januárban várják megszületni családjuk legújabb tagját és vállalnák, hogy bölcsőben altatják-ringatják a picit, majd mikor kinőtt belőle a gyermek, továbbadják az ingyenesen kapott vándorbölcsőt! A székelyföldön most bontakozó Vándorbölcső program részesei lennének! Az ünnepélyes bölcső-átadás advent 3. vasárnapján szentmise keretében fog történni. További részletek a Szent Miklós plébánia irodájában kaphatók.
· Akinek nem sikerült az egyházadót befizetni, kérjük tisztelettel, mielőbb tegye meg. Köszönjük mindazoknak, akik már megtették.
· Az 50. évadját ünneplő KALÁKA együttes karácsonyi koncertet tart templomunkban dec. 14-én, pénteken este 19 órától „Szabad-e bejönni ide Betlehemmel?" – címmel. Jegyek kaphatók a Figura Stúdió színház pénztárában hétköznapokon 15–18 óra között és előadás előtt, itt a templomban. A jegyek ára 15 lej. Részletek olvashatók a kifüggesztett plakáton.
· Naptárok kaphatóak a plébánián és a sekrestyében.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items