Hírek

Lelkigyakorlatok-lelkinapok a Csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban (2010 február-július)

  • Feleségek hétvégéje

Mottó:"Szeretetben szolgáljatok egymásnak!"(Gal 5, 13)

Kiket várunk: olyan feleségeket és édesanyákat, akik szeretnének megerősödni vállalt hivatásukban

Időpont:2010 február 5 (péntek)18h- február 7 (vasárnap) 13h

Jelentkezni lehet:

Csillag Csilla, segítőnővér:0745-451188, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kertész Mária:0743-152008, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő: január 24

  • Egy hétvége élettémákról dalszövegek és megzenésített versek alapján

“A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel”

(Valahol Európában)

Időpont: február 12. pénteken 18.00 órától – 14. vasárnap reggelig

Helyszín: Csíkszentdomokos - Szt. Margit lelkigyakorlatos ház

A programot vezetik: Bara Irén sa és Bereczki Silvia sa

Jelentkezési határidő: február 5-éig

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon (Bara Irén): 072-4012984 vagy 0268 -321 253

 

  • Bibliodráma hétvége

"Ki vagy te?" (Jn 1,20)

Jánost a fenti kérdéssel faggatják a papok és leviták a pusztában, aki azzal válaszol nekik, hogy ki/ NEM/ ő. Bibliai alakok szerepébe bújva kísérletezünk azzal, hogy valójában kik is vagyunk, mi a küldetésünk, ki áll hozzánk legközelebb a Bibliából, kik segíthetnek nekünk példájukkal, támogatásukkal jelenlegi élethelyzetünkben. A Szentírás szövegeiben kikristályosodott élettapasztalatok, életélmények bátorítással, életvezetési mintával szolgálhatnak számunkra, hogy azokat a csoport erőterében megélve, kipróbálva tovább vihessük a hétköznapi életünkbe.

Időpont: 2010 február 19., (péntek) 18h – február 21., (vasárnap) 13h

Vezeti: Varga Péter Pius

Jelentkezési határidő: 2010 február 14

Korhatár: 20-50 év

Jelentkezés: Szent Margit lelkigyakorlatos ház

Templom utca 1650; 537275 – Csíkszentdomokos

Tel: 0266-336.209

Mobil: 0743 753 494

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  • Megszelidül a gyász okozta bánat

Lelkinap azok számára, akiket nemrégiben vagy akár korábban ért veszteség, és szívükben gyászolnak. Várjuk közösségbe a gyászóló testvéreket, az elhunytak hozzátartozóit akkor is, ha nem találkozott sohasem Isten szeretetével; akkor is, ha a gyász fájdalma eltávolította tőle; akkor is, ha szeretne megismerkedni olyan emberekkel, akik az élet nehézségei közt megfogják egymás kezét.

Időpont: április 16., péntek 18.00h – 18., vasárnap 13.00h

Kísérő: Tegzes Katalin, segítőnővér

Jelentkezési határidő: április 8

Jelentkezés: Szent Margit lelkigyakorlatos ház

Templom utca 1650; 537275 – Csíkszentdomokos

Tel: 0266-336.209

Mobil: 0743-753.494 (Darvas Piroska sa)

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  • Személyesen kísért nyolcnapos szentignáci lelkigyakorlat

Csendes lelkigyakorlat mindazok számára, akik az Istennel való személyes kapcsolatukat szeretnék elmélyíteni, és így életüket rendezni.

Elemei: egy hét teljes csendben, egyéni és közös elmélkedések, naponta személyes beszélgetés a kísérővel és szentmise; lehetőség a kiengesztelődés szentségére.

Időpont: július 26., hétfő 18h – augusztus 3., kedd 13h

Kísérő: Bara László, plébános; Darvas Piroska, segítőnővér

Jelentkezési határidő: július 11

Korhatár: 25-50 év

Résztvevők száma: 6 – 10 személy

Helyi hírek

„Egységben az erő” címszó alatt tartotta meg a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács a tisztújító küldöttgyűlését 2021. október 1-én Gyergyószentmiklóson a Művelődési Ház Karancsi Sándor teremében. A küldöttgyűlés résztvevői a GYTIT tagszervezetei voltak és a GYTIT által...
Read more...
Vajon milyen képességekkel kell rendelkeznem és mit kell tanulnom ahhoz, hogy boldog felnőtt legyen belőlem? Milyen munkát végeznek szüleim és hogy látom őket? Mit szeretnék elérni az életben? Mi az ami kikapcsol és az én erősségem?...
Read more...
Gyergyói Perpatvar %2021 %b %15
2021. november 22 – december 10. A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács idén második alkalommal szervezte meg a Gyergyói Perpatvar című rendezvényt a gyergyói medencében, amely tulajdonképpen egy vita klub középiskolások számára. A rendezvény egy több...
Read more...
EgyFeszt Pillanatok %2022 %b %17
A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács csapata idén egy Fotópályázattal szállt be az EgyFeszt szervezésébe. A projekt elsődleges célja az volt, hogy fiatal fotósok, függetlenül a technikai felszereltségüktől készítsenek, olyan pillanatképeket a fesztiválról, amelyekből tükröződik annak...
Read more...
A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) kinyitotta kapuit a fiatalok fele, hiszen augusztus 19-21 között egy olyan kommunikációs és csapatépítő hétvégét tartottak, ahol a fiatalok nem csak a kommunikáció fortélyairól tanulhattak, hanem akár a szervezet...
Read more...