Hírek

Hiszek a romokon - rockoratórium

A mű az Erdélyi Egyházmegye 1000 éves fennállásának ünnepére készült.

Az ősbemutató Marosvásárhelyen ez év március 30-án a Nemzeti Színházban volt, amit újabb bemutatók követtek Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nyárádszeredában, Kézdivásárhelyen. A mű része annak a Mustármag megújulás-szolgálatának, amely zeneműveken keresztül próbálja Isten üzenetét elvinni az érdeklődőkhöz (Magyar Mise, Magnificat, Te Deum).

A Hiszek a romokon rockoratórium kerettörténete: a csíki hegyekben, a Szép-havason, a Szent László kápolna romjainál gyülekeznek a Csíksomlyóra menő zarándokok. Az éjszaka folyamán virrasztanak és visszaemlékeznek az elmúlt ezer esztendőre, majd ellene mondanak mindannak, ami jelenleg lelkileg-testileg pusztítja a személyt, a családot, a közösséget, szülőföldet, végül hitvallást tesznek az evangéliumi és nemzeti értékek mellett.

A mű fő üzenete az, hogy magyar népünknek halaszthatatlanul szüksége van a lelki, gondolkodásbeli megújulásra, ha nem akar teljesen elpusztulni.

Szeretettel várjuk a december 2-i, szerdai előadásra este 7 órától a gyergyóalfalvi művelődési házba az Alfalvi Fiatalokért Egyesület és az Egyházi Ifjúsági csoport szervezésében.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items