Ifjúsági programok

Lelki felkészülés a vakációra

Május 21-én a gyergyószentmiklósi Szent Miklós plébánián A hívek sokaságának pedig egy volt a szíve-lelke (ApCsel 4,32) mottóval sor került az idei tanév utolsó ifjúsági találkozójára. Szervezőinknek: György Zsolt ifjúsági referensnek, László Rezső ifjúsági lelkésznek és Fülöp Laci tisztinek köszönhetően igazán családias hangulatban tölthettük el néhány órát.P1010671

Színes program várt ránk: az izgalmas csapatjátékok közül kiemelném a Közlegelők dilemmája közösségfejlesztő játékot, amit követett Rezső atya tartalmas előadása, csoportbeszélgetések. A napot szentmisével koronáztuk.

A hosszú vakáció előtt a közösség melletti elköteleződésre buzdítottak: többek között arra, hogy a közösségeinkben imádkozzunk egymásért, őrizzük az egységet, buzdítsuk, szolgáljuk egymást, kövessük az egyházi vezetőinket, viseljük el egymás gyengeségeit, énekeljünk együtt, bocsássunk meg egymásnak, és vállaljunk felelőséget a közösségben.

P1010684A nap mondanivalója számomra ez volt: ráébredtem arra, hogy együtt sokkal többre vagyunk képesek. Ahogy a mondás is tartja, egységben az erő.

A nyári táborok után a gyergyói főesperesi kerület ifjúsági szervezésében legközelebb ősszel találkozunk Szárhegyen, ahova szeretettel várunk minden fiatalt. Előre is kellemes vakációt!

Király Zsuzsi