IMA GYERMEKÁLDÁSÉRT

Teremtő Atyánk!

Tőled származik minden élet. Te ahelyett, hogy teretményeidet magad csodáltad volna, a teremtés ajándékául adtad nekünk, amikor elhatároztad: "Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá". Amikor pedig az ember hűtlenségével visszaélt az élet ajándékával, Te a pusztulás helyett ismét meghívtad őt munkatársadnak az élet továbbadásában.

Erre a megismert jóságodra és teremtő erődre hivatkozva kérem most tőled én is az élet ajándékát s a gyermekáldást. Tégy termékennyé engem az édesanyai hivatás által. Vállalom, amit az asszony sorsául rendeltél a bünbeesés után, gyermekem világrahozásának fájdamait és a Szűzanya előre megjövendölt sorsát is, hogy gyermekem felnevelésével az én lelkemet is a "tőr járja át", azaz mindazt, ami az édesanya sorsával együtt jár: a szorongást, az aggodalmat, a csalódásokat.

Nem büszke anya szeretnék lenni, akinek kimagaslóan okos, feltünően szép, vagy szenzációsan sikeres a gyermeke, inkább engedelmes anyaságot ígérek Neked: olyan anyáét, aki szerény tisztességgel arra igyekszik nevelni gyermekeit, hogy nyitott lélekkel mindig az általad kijelölt helyükön legyenek, a Tőled kapott feladatukat tegyék, amiért elsősorban ne az emberektől, hanem Teremtőjüktől várjanak jutalmat. Nem elpuhult gazdagságot, hanem boldog, kiegyensúlyozott életet a lélek békéjét szánom nekik, az üdvösségre vezető életutat.

Közben nem szűnök majd meg értük imádkozni. Egyházad tanácsait, segítségét kérni nevelésükhöz, és egészséges, életerős, eleven zsibongásuk közt sem feledkezem meg soha arról, hogy a Te ajándékaid ők.

Neked tartozom értük hálával, sorsukért a Te színed előtt kell egykor elszámolnom.

Uram, add, hogy hitvestársam iránti őszinte szerelmem teremje meg a csodát, az új élet ajándékát, és ezzel ajádékozz nekünk is mégújult életvitelt a Te országodban.

Ámen.

"Íme, az Úrnak öröksége, a fiak, az anyaméh gyümölcse: jutalom." (Zsolt.127,3)

Teremtő Istenünk, Mindenható Atyánk, minden élet örök forrása Te vagy. Teremtő igédre lett élet a földön, ott látunk meg legtisztábban, ahol rügy pattan, ahol tavaszi élet támad. Hatalmadról beszélnek Uram a sivatagok is, de gondviselő jóságod és munkád erdők és a kalászok hirdetik. Uram, az életnek megadtad azt a boldog ajándékot, hogy önmagát lássa meg, hogy belőle új élet sarjadjon.

Eléd hozzuk a mi kérésünket: boldogságunk fáján érlelj gyümölcsöt ...... (a család neve, kikért imádkozol) ..........családjában, hogy otthonuk csendjét verje fel a gyermekkacaj és minden megszépüljön egy újszülött mosolyától. De ne az én akaratom legyen meg, Uram, hanem a tiedé. Legyen meg a te akaratod.

Ámen.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items