Ragyogj, csillag!

ragyogj csillag plakatIsmét itt a nyár, a vakáció, a játék, a kikapcsolódás, a játszva tanulás ideje. Ebbe a vakációs hangulatba kapcsolódik be a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia közössége, a tavalyhoz hasonlóan Evangelizációs bibliahetet szervezve a gyerekeknek. Tudjuk, hogy sok gyerek szeretne eljutni különböző táborokba, de nincs rá lehetősége. Mi várunk mindenkit, aki öt felejthetetlen napot szeretne velünk tölteni. A tavaly több mint nyolcvanan táboroztunk együtt, akár ennél több gyereknek is van hely a plébánián.
Július 1-től 5-ig, 9–15 óra között együtt játszunk, közösen étkezünk, játszva tanulunk. Három korcsoportban lesznek foglalkozások: óvodás középcsoportostól 7 éves korig, I–IV, illetve V–VIII osztályosok számára. A helyszín a Szent István Plébánia. Jelentkezni a plébánián kell június 28-ig, ahol a részvételi díjat, gyerekenként 15 lejt is ugyanekkor kell kifizetni.

Az idei bibliahét témáját a KOEN Alapítvány állította össze Eszter könyvére alapozva. Miről is van szó? Gyermekkorunk egyik legnagyszerűbb játéka az, hogy királyfiúk vagy királylányok vagyunk. Kamaszkorunk egyik legnagyobb vágya, hogy valahogyan kiemelkedjünk a szürke tömegből. Hívő életünk egyik legnagyobb áldása pedig az, hogy minden álmunk valóra válhat: a nagy Király, Isten gyermekeiként nemcsak lehetőségünk van „ragyogni", hanem egyenesen erre kapunk elhívást: „... kifogástalanok és tiszták legyetek, Istennek ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedékben, amelyben úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben." (Fil 2,15)
„Tele van a világ sztárokkal, azt mondják ők a híres csillagok. Azt hiszik mindörökké élnek és fényük el nem fogy" - hangzik el Pintér Béla egyik dalában. Valóban nagyon sok „celeb" vesz körül bennünket, ezrek, milliók rajonganak értük. Ők határozzák meg a divatot, a közfelfogást, a viselkedést. De valóban méltók a követésre? És valóban az különleges, aki evilági normákat követ?
Eszter királynő története az egyik legszebb példája annak, hogyan lehet valaki „csillag" azzal, hogy betölti a neki rendelt feladatot. Arról beszél, hogy egy szürke pórleány is királynévá válhat Isten rendelése folytán. Szól hűségről és gyűlöletről, bátorságról és alattomosságról, győzelemről és meglakolásról.
Várunk minden érdeklődő gyereket, aki Isten gyermekeként szeretne ragyogni, mint csillag az égen!

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items