80 ÓRÁS ÖNISMERETI BIBLIODRÁMA CSOPORT INDUL

"...bocsássatok meg egymásnak,
ha valakinek panasza volna valaki ellen:
ahogyan az Úr is megbocsátott nektek,
úgy tegyetek ti is." (Kol3,13)

A fenti Ige a csoportmunka tematikáját fejezi ki, mely nem más, mint a MEGBOCSÁTÁS"

A megbocsátás az egyik legnehezebb élettémánk. Nem tudjuk megvédeni magunkat sértésektől, sérülésektől, de sokszor úgy védekezünk ellenük, hogy nem is tudatosítjuk ezeket. Ahhoz, hogy szívből meg tudjunk bocsátani azoknak, akik vétettek ellenünk, először tudnunk kell, mit is kell elengednünk, megbocsátanunk. Sokszor azonban még nehezebb saját magunknak megbocsátani azt, amit mások ellen elkövettünk. A dramatikus csoportmunkában ezekre a kérdésekre keresünk választ.

„Hogy meggyógyulj, egyetlen egyet
tehetsz csak: megbocsáthatod!"
- Bódás János -

„Haragod a tenyeredben tartott parázs, téged éget,
csak önmagadat pusztítod vele."
- Buddha -

Vezetők: Keresztes Zoltán lelkész, bibliodráma asszisztens - 0722 – 363.462 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nagy Hajnalka vallástanár, bibliodráma asszisztens, 0741-431.051, 0743-265.248 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Helyszín: Gyergyószentmiklós, Szent István Plébánia
Jelentkezés: 2012. november 30.

 

MI A BIBLIODRÁMA?

A Bibliával találkozni vágyó ember napjainkban sajnos csak az olvasó vagy a hallgató egyoldalú pozíciójából közeledik az Élet Igéje felé, szerencsésebb esetben egy bibliakör aktív tagjaként cserél eszmét társaival az olvasottakról, gazdag emberi képességeiből ilyenkor is csak intellektusát mozgósítva.
A bibliodráma ezzel szemben - s ez a viszonylag új és korszerű, benne- az ember egész kreativitására, testi-lelki-szellemi képességeire (gesztus, mimika, hang, mozgás, képzelőerő, játékosság, érzelem-értelem...) épít, ezeket egyre jobban kibontakoztatva közelít az Istenhez, a Biblia teljes emberi valónkat megszólító képeihez, szimbólumaihoz, jeleneteihez, eseményeihez. A bibliodráma csoport tagjai nemcsak az elvi meggyőződés, hanem a gyakorlati átélés szintjén is részesévé válnak a Biblia képeinek, szimbólumainak, eseményeinek.
A Biblia Isten és ember közös története, drámája. Az ember istenkeresése, s az Isten emberkeresésének drámája... A bibliodráma évezredes szokásokban gyökeredző, második évezredünk végén mégis felvirágzó műfaj, a Bibliával való foglalkozás korszerű lehetősége, esélye. Bár az érdeklődőnek bemutatni, olyan, mint az úszás gyönyörűségét szárazon, a zenét prózában ecsetelni.

Alkalmainkhoz olyan történeteket járunk körül, amelyekben a mindenkori ember Istennel, embertársaival, és önmagával találkozik.

A részvételhez nem szükséges sem színészi tehetség, sem teológia tudás, hanem nyitott szív és lélek.
Gyere és játssz, tapasztalj, kerülj közelebb önmagadhoz, másokhoz és Istenhez! – mindezt csoportban, bibliai történeteken keresztül.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items