Belső iránytű

A hit fejlődése személyes életemben

GyergyoMarton JozsiLelkiekben gazdagodva, s szellemileg felfrissülve térhettek otthonaikba azok a hívek, akik 2012 október 26-án, pénteken, az esti szentmise után részt vettek a gyergyószentmiklósi Szent István katolikus plébánián szervezett könyvbemutatón és a hitről szóló előadáson.
Sarány István újságíró szép és szellemes ismertetőt tartott Bodó Mártáról, valamint a Világhírnév Kiadónál megjelentetett Holló sorozat könyveiről és közös – főleg a szórványban végzett – munkájukról.
Ezután Bodó Márta, a Keresztény Szó és a Vasárnap katolikus lapok főszerkesztője bemutatta a Hit, kultúra, kommunikáció (interjúk, riportok) című kötetet. Kiemelt néhány konkrét személyt és eseményt a kötetből. Egyszerű, közvetlen, érdekes előadásával fölkeltette a hallgatóság kiváncsiságát, érdeklődését a könyv iránt.

Az est fénypontja Márton József, tölgyesi plébános előadása volt a hitről. Néhány gondolat az előadásból: A hit kegyelem Istentől. Hagyjuk magunkat szeretni Isten által. Hitünk erősítéséhez lényeges a tudás, az ismeretszerzés, de nem elégséges. Sokkal fontosabb a személyes kapcsolatteremtés Istennel. Nem annyira Neki, hanem inkább Őbenne kell hinnünk. Ebben a zűrzavaros, válságos időben egyedüli biztos támpontunk, kapaszkodónk Isten.
Előadását néhány saját élettapasztalattal tette még hitelesebbé. Tartalmas, értékes s egyben kellemes, üdítő este volt. Isten fizesse!
(Sz. E.)