Advent

Adventi lelkilap

{pdf}http://dl.dropbox.com/u/28128528/plebania/adventi_lelkilap_2012.pdf|width:520{/pdf}

Lelkilap letöltése

Isten végtelen bizalma istenivé alakít!

Tagore a Nobel-díjas indiai filozófus írja: „Minden újszülött gyermek azt az üzenetet hozza magával a világba, hogy Isten még nem veszítette el hitét az emberben”.

51czikoKarácsonykor maga Isten jött közénk, hogy érzékeltesse, még mindig bízik, a megbízhatatlan emberben, soha nem adja fel, soha nem csal meg, nem ver át, még akkor sem, ha én ember tudomást sem akarok venni róla. A nagy teológusok arról írnak, hogy Jézusban Isten azért lett emberré, hogy az ember megistenülhessen. Szép magyar nyelvünkkel kifejezve szoktuk mondani: isteni! Igen ilyen isteni az ember, én ilyen isteni vagyok, nem süllyedhetek bele a lealacsonyító csábításokba, a megszokásba, a beletörődésbe, a kiábrándultságba. Isteni módon cselekedhetek, szerethetek, bízhatok, örülhetek, játszhatok, élhetek!

Bővebben: Isten végtelen bizalma istenivé alakít!

Adventi Fogadóóra

A Gyergyó TV "Fogadóóra" című műsorának meghívottja ft. Bartos Károly, a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia plébánosa.

Lassítanod kellene

Nézted valaha a gyerekeket játszani a körhintán?
Hallgattad, mint az esőcseppek földet érnek tompán?
Követted szemeddel egy pillangó szeszélyes röptét,
Nézted a tovatűnő éjben a felkelő nap fényét?
Lassítanod kellene.
Ne táncolj oly gyorsan.
Az idő rövid
A zene elillan...

Bővebben: Lassítanod kellene

Gondolatok Év-végi hálaadáson a szentáldozás után

Nehéz évet zártunk. Minden irányból válság fenyegetett: gazdasági, erkölcsi, lelki, és a szellemi értékek felhígulása. Ezek mindannyiunkat nagyon megviseltek. Nincs rá sok garancia, hogy 2010 jobb év lesz. Éppen ezért még több hitre, bizalomra, Istenre való reményteljesebb ráhagyatkozásra lesz szükségünk és összefogásra, a szeretet kiteljesítésére, ahhoz, hogy a nehéz periódust emberien, ember módon átvészeljük. Mindehhez, talán Szalézi Szent Ferenc Imájából is meríthetünk némi erőt:

Bővebben: Gondolatok Év-végi hálaadáson a szentáldozás után