Hirdetések

Hirdetések 2017. december 3.

· Holnaptól megkezdődnek a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6.00 órától. Ebben a templomban szombaton nincs roráté szentmise. A roráté szentmisék alkalmával gyónási lehetőség lesz egészen karácsonyig. Kiemeljük, hogy minden szerdán gyermekrorátét végzünk, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket.
· Jövő héten az elsőáldozók a családoknál lesznek hittanórán, ugyanakkor kedden és szerdán a hittanórák és a bérmálási felkészítő elmarad.
· A Szent Miklós egyházközség búcsúja, szerdán, dec. 6-án lesz. De. 11.00 órától a templom orgonájának felszentelése, majd a búcsús szentmise következik, amely ünnepélyes körmenettel zárul. Ünnepi szónok: Msgr. Potyó Ferenc általános helynök. Innen a keresztalja 10 órakor indul.
· Pénteken, dec. 8-án Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Kötelező ünnep. Az ünnepi szentmise hajnali 6 órakor lesz. Ezen a napon nincs irodai szolgálat.
· Dec. 9-én, szombaton, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a második adventi gyertyát.
· Szeretettek hívjuk a híveket minden vasárnap este 19:15-től a főtéri parkba adventi gyertyagyújtásra.
· Bíztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat dec.16-ig fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben.
· A KALOT Egyesület együttműködve a Szent István Plébániával szövőtanfolyamot indít Gyergyószentmiklóson. A 6 alkalmas, összesen 12 órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést. A képzés egy bemutató, ingyenes foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolják azokat a követelményeket, amelyet a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell, ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen.
A bemutató találkozás időpontja: 2017. december 11.
A képzések havonta egy alkalommal, hétfőn 17-19 óra között lesznek.
Érdeklődni és jelentkezni a 0758840279-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet hétköznap délelőtt 8-12 óra között. Érdeklődni lehet a plébánián is.
· Naptárok kaphatóak a plébánián és a sekrestyében.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items