Hirdetések

Hirdetések 2019. március 3. – Évközi 8. vasárnap

· Folytatódnak a hittanórák a beosztás szerint. Várjuk a fiatalokat is ifiórára kedden 19 órára.
· Szerdán, március 6-án hamvazószerda, szigorú böjti nap, a szentmise de. 11 és este18 órakor lesz. Ezzel elkezdődik a nagyböjt.
· A Belső Iránytű újabb előadása pénteken, március 8-án 19 órától lesz. Előadást tart Sófalvi Szabolcs, marosszentgyörgy polgármestere „Egy polgármester belső iránytűje” címmel.
· Nagyböjt minden péntekén du. 17.15 órától keresztúti ájtatosságot tartunk. Megkérjük az imacsoportok vezetőit, hogy a keresztúti ájtatosságok vezetésének sorrendjét jelöljék be a kifüggesztett űrlapon.
· Az Arbor Szövetség és a Szent István plébánia prózaíró és rajzpályázatot hirdet” Ferenc pápa látogatása Székelyföldön” témában. A rajzpályázat I.-VIII. osztályosok részére, a prózaíró pályázat V.-VIII. osztályos gyerekeknek szól. Leadási határidő: nagypéntek, 2019. április 19. A pályamunkák leadhatók a hitoktatóknál és a Szent István plébánián. Részletek olvashatók a hirdetőtáblán.
· Vasárnap, március 10-én elkezdjük a Szent József kilencedet, Szent József ünnepére készülve. A kilenced imáit 9 napon át minden esti szentmise végén imádkozzuk.
· A kedves hívek figyelmébe ajánljuk, hogy mindazon személyek, akik rendelkeznek jövedelmi adójuk 2 % -ával felajánlhatják az egyháznak is. A kitöltendő nyomtatványokat átvehetik a templom kijáratánál. Fontos tudni, hogy idéntől a leadási határidő MÁRCIUS 15. A nyomtatványokat az első pontnál a személyes adatokkal kitöltve és aláírva a plébánia irodájában kell leadni legkésőbb március 10-ig.
· A plébánián megvásárolhatók Joyce Rupp könyvei 30 ill. 15 lejért. A kijáratnál pedig 4 lej ellenében vásárolható a gyulafehérvári kispapok által kiadott KÉSZÜLET- nagyböjti gondolatok kispapoktól.
· Kézműves foglalkozás lesz gyermekeknek és kézimunkázni szerető felnőtteknek jövő szombaton 11 órától a plébánia hittantermében. Szeretettel várunk mindenkit!
· A pápalátogatással kapcsolatos tudnivalók:
     - elindult az online regisztráció a pontifex.ro weboldalon.
     - van csoportos és egyéni regisztráció. Akik a plébánián jelentkeztek be, azokat a személyeket a plébánia egy csoportként fogja bejelenteni és regisztrálni, mivel a csoportos bejelentkezés esetén a csoportok az elhelyezésnél előnyt élveznek. Akik szeretnének csoportosan regisztrálni a következő hét folyamánmég feliratkozhatnak. Kérjük, hogy aki a plébánián feliratkozott, de egyénileg szeretne regisztrálni, jelezze a plébánia irodában.
     - a feliratkozás a regisztrációhoz szükséges, nem egyenlő a buszra való iratkozással
     - a regisztrálók e-mailben kapnak visszajelzést és ugyanitt kapják meg a vonalkódos belépőket. A belépők egyediek lesznek, egy belépővel egyszer lehet bejutni. A regisztráció ingyenes.
     - a szervezők nyomatékosan kérik, hogy NE SZEMÉLYGÉPKOCSIVAL tervezzük az utazást.
     - még hasznos tudnivalók olvashatók a hirdetőtáblán

Helyi hírek

Nem szegi kedvét a szárhegyi embernek, ha kevés káposzta terem a háromszáz éves, vékony héjúból, lecserélni sem akarja a lapos fejeket más magra. Hálát ad a kicsiért is háromnapos fesztivállal. Szárhegyen káposztát nem ültetnek, hangzik a...
Read more...
A gyergyói szociális szakkönyvtár 2014-ben jött létre abból a célból, hogy a városunkban jelenlévő segítő foglalkozású szakembereknek, illetve a távoktatásos képzési formában segítő szakmákat tanuló diákoknak segítségére legyen a szakmai felkészültségre. 2014-2018 folyamán a könyvtárban 720...
Read more...
Mozgalmas hétvégéje volt azoknak a fiataloknak, akik a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács programjain vettek részt november 23-25 között. A párhuzamosan zajló programszámokkal főként a fiatalok képzésére fektették a hangsúlyt a programszervezők. Mind a három rendezvény...
Read more...
A szociálisháló.ro az erdélyi magyar szociális tevékenységű nonprofit szervezetek információs portálja. A két és fél éve indult honlapon 160 szervezet regisztrált. Őket, valamint 350 szociális munkást szolgálunk ki hírekkel, katalógussal, szakmai erőforrásokkal. Küldetésünknek tekintjük a...
Read more...
Az idei Tanulmányok tárháza 2018. december 10-én lett megszervezve Gyergyóalfaluban. Az előző évekkel ellentétben ez egy rendhagyó Tanulmányok tárháza volt, mert csak egy témakörre koncentrálódott. De ez a témakör annyira sokszínű, hogy így is nagyon...
Read more...
Idén is álomfestők keze által színesedik a gyergyószentmiklósi sikátor fala. A Fessünk Álmokat program már negyedik kiadásához közeleg, célcsoportját pedig a gyergyószéki családosok alkotják. A rendezvény két hétvégét ölel fel: július 6-7 között a tervezésé,...
Read more...