Ifjúsági programok

Ifjúsági kirándulás a Székelyföldre

ifjkirandulasA székelyföldi kirándulásunk hála Istennek igen jól sikerült. A fiatalok lelkesen jöttek és sikerült a kettős kitűzött célt elérni értékeinkkel és közösséggé formálódtunk.

Olyan csodálatos időnk, volt, hogy bátran állíthatjuk: a Jóisten ránk mosolygott. Maguk a fiatalok felvállalták, hogy bemutatnak egy-két helyet, készültek rá otthon. Csíkszentsimnon a helyi katolikus pap Nt. Varga János fogadott, aki nemcsak a templomot, de faluközösséget is bemutatta. Elmondta bárcsak nála is ilyen sok fiatal lenne. Tovább mentünk a csíki medencében, hallgattuk, szemléltük a csodálatos természetet, a szép erdőket. Felmentünk a Szent Anna tóhoz. Hihetetlenül tiszta volt a tó vize. de el is játszottuk a tó legendáját, a Szent Anna kápolnánál úgy imádkoztunk térden állva, mint Anna annak idején. Jutott idő a bóklászásra, fényképezésre is. Majd útnak indulva visszafelé haladtunk és átmentünk a gyimesi csángók vidékére, ahol T. Hatos Mihály plébános és egy finom kétfogásos ebéd várt. Megebédeltünk, azután pedig éneklés, csoportos játékok következtek igen jó hangulatban. Elmentünk az ezeréves határ meglátogatására, majd a Szent Erzsébet Katolikus iskola következett. Innen indultunk Csíksomlyóra, ahol a Szűzanya lába előtt hálálkodtunk őseinkért, hitünkért és értékeinkért. A visszatérés Gyergyószentmiklósra egyhangúlag ifjúsági vallásos énekekkel telt.

megyeitanacsA következő kedd délutánján és estéjén kiértékelést tartottunk és megállapítottuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat, ennek folytatása is lesz valamikor. Hálásan köszönjük a Plébániáknak illetve a Hargita Megye Tanácsának, hogy támogatásukkal lehetővé tették ezt számunkra. Csak így tovább!!!

Kattints a képre a galéria megnyitásához.