Prédikációk

Hirdetések 2019. május 19. – Húsvét 5. vasárnapja

· Ma déli 12 órakor a Feltöltő fesztivál keretében ökumenikus istentisztelet lesz a Művelődési Ház előtti téren. Szeretettel várunk mindenkit.
· Folytatódnak májusi ájtatosságok és a Szent Antal kilenced.
· Szeretettel várjuk az egyháztanácsosokat gyűlésbe hétfőn du. 16 órától.
· Holnap, május 20-án de. 10 órától papi rekollekciós szentmise lesz a Szt. Miklós templomban.
· A következő Belső Iránytű pénteken, május 24-én 19 órától lesz. Előadást tart dr. Vencser László: Mit jelent találkozni Szt. Péter utódával? címmel. Szeretettel várjuk a híveket.
· Templomunk búcsúünnepe május 30-án, csütörtökön lesz. Az ünnepi búcsús szentmise 17 órától kezdődik. A búcsúra a kedves hívektől süteményt fogadunk el, hogy a szentmise után tudjuk megkínálni a búcsús szentmisén résztvevőit.
· Értesítést kaptunk, hogy a román vasúttársaság pótvonatokat indít a pápalátogatásra. Városunkat érinti a Marosvásárhely – Csíkszereda útvonalon közlekedő R13554 számú vonat, amely csak jún 1. én közlekedik. A vonat Marosvásárhelyről indul 02,47 órakor, Gyergyószentmiklóson van 6,05 órakor és Csíkszeredába érkezik 07,48 órakor. Visszaindul 15,07-kor. A jegyek megvásárlása a CFR honlapján lesz lehetséges, előre láthatólag a jövő héten.
· Plébániánk autóbuszt indít a csíksomlyói búcsúra. Az utazás ára 25 lej. Iratkozni lehet a plébánia irodában.
· A május 26-i európai parlamenti választásoknak nagy a tétje, hisz nem mindegy, hogy az elkövetkező időszakban kik képviselik térségünket az Európai Parlamentben. E felelősség tudatában arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt a választáson.
· Templomunkban június 16-án tartjuk a 25 és 50 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat és hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.
· Kérjük azokat, akik jelentkeztek a papokért és szerzetesekért szervezett imaláncba, hogy jöjjenek a plébániára átvenni a borítékokat, amelyben megkapják a tudnivalókat az imaláncról. Az imában való elköteleződés egy évre szól. Ha időközben bármi okból nem tudják folytatni a vállalt imát, azt az imádkozók jelzik plébánosuknál. Ha az év lejárta után nem szeretnék az imaszolgálatot folytatni, azt is jelzik 2020 Jópásztor vasárnapja előtt a fenti módon. Ha jelzés nem érkezik, az ima folytatódik tovább.