Papság Éve

„Imáiddal fogadj örökbe egy papot”

A papság éve jegyében XVI. Benedek pápa meghirdette a „Fogadj örökbe egy papot” kezdeményezést, bátorítva ezáltal a híveket, hogy imáikkal és erőfeszítéseikkel kérjék Krisztust, hogy adjon erőt és kitartást papjainak küldetésük teljesítésében.

Ilyen példa erre a „Les Marguerites„ elnevezésű mozgalom célkitűzése, hogy világiak, szerzetesek és szerzetesnők lelkileg fogadjanak örökbe egy papot és támogassák imáikkal. A mozgalmat 1978-ban alapította Margaret O’Donnald Kanadában. Margaret egy fiatal mozgássérült nő volt, akinek az 50-es évek elején az az elképzelése támadt, hogy minden papot fogadjon örökbe egy világi, szerzetesnő, vagy diakónus. A mozgalom ma különösen aktív a montreali egyházmegyében. A tagok két szibériai egyházmegye 70 papját támogatják lelkileg. Hét személy, mint a margaréta szirmai, azon munkálkodnak, hogy imáikkal és áldozatvállalásaikkal támogassák a papokat a hét minden napján.

Ugyanezeket a célokat követik a „Lazos de Amor Mariano” elnevezésű kolumbiai mozgalom tagjai is. A kezdeményezés alapítása 1999. július 16-ához a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepéhez köthető. A mozgalom a napokban ünnepelte alapításának 10. évfordulóját

A te településeden van-e pap, lelkész? Kit fogadnál örökbe?

forrás: http://www.radiovaticana.org/ung/Articolo.asp?c=308701